Inboeringscursus

Vind je het leuk om mensen kennis te laten maken met het boerenbedrijf? Dan is de ‘inboeringscursus’ een geschikte werkvorm!

Slider-boer-dialoog-omgeving

Vind je het leuk om mensen kennis te laten maken met het boerenbedrijf? Dan is de ‘inboeringscursus’ een geschikte werkvorm!

Beschrijving van de werkvorm

Deze werkvorm kan goed ingezet als eerste kennismaking met het boerenbedrijf. Je laat deelnemers een halve dag mee lopen met de boer(in). Dit kan alleen maar ook met een groepje (max 8 personen). De deelnemers helpen mee met alle dagelijkse werkzaamheden zoals het melken van de koeien, het voeren van de kalveren en eventueel het ophalen van de koeien in het weiland. 

Daarnaast kan je de deelnemers ook wat meer educatieve dingen laten doen zoals: zwaluwnesten tellen in de stal, wormen tellen in het land, bessen plukken in de moestuin enzovoort.

Kortom, een gezellige middag of ochtend. Er wordt ook tijd genomen voor een uitgebreide koffie- of theetafel. De eerste deelnemer van de groep betaalt 40 euro, iedere volgende deelnemer betaalt 7,50 euro.

Stappenplan voor uitvoering

  1. Maak kenbaar dat je beschikbaar bent voor een inboeringscursus (bijvoorbeeld op de website van de VVV van jouw gemeente),
  2. Wacht op aanmeldingen,
  3. Doe het arrangement!

Spelregels
Doel: Transparantie en verdienmodel; een eerste kennismaking voor deelnemers met het leven op de boerderij. Een inboeringscursus kan aangeboden worden als een betaalde activiteit. 
Aantal personen: 1-8
Tijdsduur: Dagdeel (6.30 tot 11.00 uur of 14.00 tot 18.30 uur)
Benodigdheden

  • Geen

Meer informatie 
Inboeringscursus in Zeewolde 
Inboeringscursus Hayemaheerd

 Download in het mapje hieronder de volledige beschrijving en benodigdheden.