Dialoogdrempels overwinnen: ervaringen van melkveehouder Evert-Jan Aalpoel

Ben je van mening dat dialoog belangrijk is, maar voel jij jezelf niet geschikt hiervoor? Luister dan deze podcast met melkveehouder Evert-Jan Aalpoel uit Twello. Hij deelt zijn ervaringen als introvert persoon in diverse agrarische en coöperatieve besturen. Evert-Jan weet waar zijn passie ligt, waar hij goed in is en wat hij liever uit de weg gaat.

Evert-Jan bespreekt drempels die anderen vast herkennen, zoals het blokkeren als iemand boos wordt of het vermijden van het tonen van eigen emoties tijdens gesprekken. Ondanks deze drempels zoekt hij actief de dialoog met anderen op en geniet hij enorm van de waardevolle ervaringen die gesprekken kunnen bieden. Hij is ervan overtuigd dat mensen groeien door middel van dialoog en moedigt aan om veel gesprekken te voeren. Wellicht inspireert het verhaal van Evert-Jan jou om vaker het gesprek met anderen op te zoeken op een manier die bij jou past.

Beluister hier de podcast op Spotify.   

Wat wil jij horen in een volgende podcast? 
Misschien heb je vragen over dit onderwerp waar je in een volgende podcast meer over wil horen of heb je zelf mooie voorbeelden van hoe jij een dialoog voert met je omgeving, laat het ons weten via info@voervoordialoog.nl.