5 praktische werkvormen voor dialoog uitgelicht

Een goed gesprek kan veel opleveren. Nieuwe inspiratie en inzichten bijvoorbeeld, maar ook allerlei vormen van samenwerking, ondernemersruimte, nuttige netwerken en waardering. Wil je op een positieve manier de dialoog aangaan met mensen uit jouw omgeving? Bijvoorbeeld over ontwikkelingen op jouw bedrijf of in jouw sector? Deze vijf werkvormen kunnen je daarbij helpen!

De eerste werkvorm is de Inboeringscursus. Hierbij kunnen nieuwkomers kennismaken met de agrarische sector. Dit kan bijdragen aan meer begrip voor de sector door zelfde uitdagingen te ervaren waar boeren en tuinders mee te maken hebben.

Een andere werkvorm is het DOEMEE Dialoog Diner. Tijdens dit diner kun je samen eten en praten over verschillende onderwerpen. Dit biedt een laagdrempelige manier om elkaar beter te leren kennen en begrip te kweken voor elkaars standpunten.

Het Werkblad van de Toekomst is een handige werkvorm om individuele toekomstplannen te visualiseren. Dit kan bijdragen aan meer inzicht in je eigen doelen en hoe deze zich verhouden tot maatschappelijke opgaves en ontwikkelingen in de sector. Deze kun je vervolgens inzichtelijk maken voor je gesprekspartners.

Ook het Spel van de Toekomst is een interactieve werkvorm waarbij je op een ludieke manier ideeën voor de toekomst kunt bespreken. Zo kun je gezamenlijk nadenken over oplossingen voor de uitdagingen waar de agrarische sector of jouw specifieke bedrijf mee te maken heeft.

Tot slot is er het Inspringtheater dat een podium biedt om te experimenteren met verschillende perspectieven. Hierdoor kun je meer inzicht en begrip krijgen voor elkaars zienswijze.

Door gebruik te maken van deze werkvormen, kun je op een laagdrempelige en creatieve manier werken aan meer begrip en samenwerking tussen diverse groepen die verbonden zijn met jou en je bedrijf.

Meer weten over deze vijf werkvormen en hoe je ze kunt gebruiken? Lees hier dan meer over onze tools.